Wintereditie Modelbouwshow.nl: als vanouds een gezellig dagje uit - Modelbouwshow
De Modelbouwshow.nl is het interactieve uitje voor het hele gezin!
modelbouw, RC, radiografisch, familie uitje
16836
post-template-default,single,single-post,postid-16836,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

Wintereditie Modelbouwshow.nl: als vanouds een gezellig dagje uit

Wintereditie Modelbouwshow.nl: als vanouds een gezellig dagje uit

Verwondering, verbinding en vakmanschap. Dat zijn drie woorden die tijdens Modelbouwshow.nl op 24 en 25 februari 2024 bij Zeelandhallen Goes centraal stonden. Ook deze editie ontving het evenement weer duizenden enthousiaste bezoekers. Van nieuwsgierige gezinnen tot doorgewinterde modelbouwkenners, het publiek was uiteenlopend. Net zoals de bouwwerken! Jong en oud keken hun ogen uit en er werd volop beleefd en gekocht. Met bijna 10.000m2 modelbouwpracht en volop activiteiten, was het evenement weer als vanouds een gezellig dagje uit.

Spraakmakende modellen, diorama’s en bouwwerken

Modellen waar je van opkijkt, daar kon je tijdens deze wintereditie van Modelbouwshow.nl op rekenen. Dat begon al bij binnenkomst! Een hijskraan van wel 3 meter hoog vulde de entree en zette de toon voor de rest van het evenement. Ging je linksaf de Noordzeehal in, dan volgden onder andere gedetailleerde papiermodelbouwwerken, 3d-geprinte achtbanen en levensechte diorama’s elkaar in rap tempo op. Bij de Carrera racebaan streden bezoekers om de snelste tijd. Ook de vliegwedstrijden zorgden voor een hoop spanning en sensatie tijdens het evenement.

Bouwstenen en boten: het recept voor een spetterende beleving

In de Westerscheldehal werd de focus verlegd naar Deense bouwstenen. De halve hal aan kleurrijke Deense bouwstenen deed menig mondhoek omhoog krullen. Bezoekers shopten erop los bij het zien van de kleurrijke bouwdozen, verlichte bouwstenencreaties en de 34m lange Rube Goldberg Machine. Daarnaast deden er veel kinderen mee aan de bouwstenenwedstrijd. Hierbij konden zij niet alleen een certificaat, maar ook een mooi bouwstenenpakket verdienen. In de andere helft van de hal speelden boten de hoofdrol. Bij het waterbassin was er een spetterend programma vol demonstraties. Ook konden kinderen zelf varen of aan boord stappen van een bootje dat werd voortgetrokken door een modelboot. Van klein zeilbootje tot schip van wel 500 kg, de variatie was enorm. Ook de gloednieuwe haven kon rekenen op een spetterend onthaal.

Bouwen met materialen uit de natuur

Een ander hoogtepunt van de modelbouwshow waren de modellen van Miniatuur in Natuur. Deze waren veelvuldig onderwerp van gesprek. Bij deze stand was te zien hoe je van natuurlijke materialen als boomschors, bladeren en hout de mooiste bouwsels kunt maken. De muisjes in piepkleine modelhuisjes toverden bij veel bezoeker een glimlach op het gezicht.

Zien we jou de volgende editie?

De volgende editie van Modelbouwshow.nl is al in zicht. Op 29 en 30 juni 2024 beleef je de zomereditie bij Autotron ’s-Hertogenbosch. Deze speelt zich ook buiten af, waardoor er nog meer ruimte is voor o.a. gave vliegshows, indrukwekkende (power)boten en (buiten)activiteiten. Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en volg Modelbouwshow.nl op Facebook of Instagram.

Op 22 en 23 februari 2025 komt Modelbouwshow.nl weer naar de Zeelandhallen in Goes. Zet het in je agenda!